domingo, 15 de marzo de 2020

EXPERIMENTAMOS COAS FROITAS E COS FROITOS SECOS

SEGUIMOS CO PROXECTO DE PLANTAS ARBÓREAS.
A SEMANA PASADA EXPERIMENTAMOS CON ALGUNHAS FROITAS E ALGÚNS FROITOS SECOS  A TRAVÉS DOS ÓRGANOS DOS SENTIDOS (OBSERVAR, TOCAR, CHEIRAR, DEGUSTAR  E ESCOITAR)
FOITAS : POMELO, LIMÓN , LARANXA, MAZÁ, PERA, PLÁTANO, MANDARINA E KIWI.
FROITOS SECOS : NOCES, AMÉNDOAS E ABELÁS.
OBSERVAMOS A SÚA FORMA, TAMAÑO E COR.
TOCAMOS PARA SABER COMO É A SÚA TEXTURA (LISO-RUGOSO, SUAVE-ÁSPERO, DURO-BLANDO)
CHEIRAMOS PARA DISTINGUILAS POLO SEU OLOR.
MOVEMOS AS ABELÁS E AS NOCES, ACERCÁMOLAS AO OIDO E ESCOITAMOS.



DEGUSTAMOS OS CÍTRICOS : POMELO, LIMÓN E LARANXA PARA SABER SE ERAN ÁCIDOS OU DOCES.

COMEZAMOS CO POMELO





CONTINUAMOS CO LIMÓN






POR ÚLTIMO COA LARANXA.  TODO O ALUMNADO EXPRIMIU LARANXAS PARA FACER ZUME.
BEBIMOS MEDIO VASO DE ZUME DE LARANXA.
DECATÁMONOS DE QUE O POMELO E O LIMÓN ERAN ÁCEDOS E A LARANAXA DOCE.





FIXEMOS BROCHETAS DE FROITAS.
TRABALLAMOS AS MATEMÁTICAS FACENDO SERIES PARA ELABORAR BROCHETAS COAS SEGUINTES FROITAS : MAZÁ, PERA, PLÁTANO, KIWI E MANDARINA.
UNHA VEZ FEITAS COMÉMOLAS. ESTABAN BOÍSIMAS!!





FROITOS SECOS: NOCES,  AMÉNDOAS E ABELÁS.
OBSERVAMOS A  FORMA, COR E TAMAÑO. TOCAMOS A CÁSCARA PARA SABER A SÚA TEXTURA. CHEIRÁMOLOS , ESCOITAMOS AS ABELÁS E AS NOCES E POR ÚLTIMO DEGUSTÁMOLOS PARA NOTAR O SEU SABOR.





No hay comentarios:

Publicar un comentario